Grundkurs i taekwondo

För nybörjare startar vi en särskild nybörjargrupp våren 2019, som har egen träningstid avskilt från de övriga medlemmarna i ca. 3 månader. Takten på nybörjargruppen är i början ganska långsam och vi lär ut alla tekniker alldeles från noll. Det passar bra att komma med i gruppen om man inte har erfarenhet från tidigare. Efter ca. 3 månader är det dags att ta första bältet och efter det har man sådana kunskaper att man kan träna i samma grupp som de övriga medlemmarna. Vill man som nybörjare träna oftare och även delta i den äldre gruppen i ett tidigare skede är man naturligtvis välkommen.

Det enda man behöver som nybörjare är bekväma kläder och en vattenflaska. Taekwondodräkten behöver man inte köpa förrän efter första bältesprovet, vilket sker efter ca. 12 träningar, oftast i mitten av december.

Ordinarie priset för träning i vår klubb är 100€ per termin, vilket man betalar först efter man gått nybörjarkursen. Nybörjarkursen, som går under vårterminen, kostar 75€. Då är en träning i veckan vikt åt att gå igenom taekwondon från grunden. Utövarna är dock välkomna med på övriga träningar, men bör då veta att tempot är högre.

Minimiåldern på vår grundkurs är 14 år. Någon övre åldergräns har vi inte. ALLA kan träna taekwondo oavsett ålder och träningsbakgrund! 🙂

Mer info om nybörjar-taekwondo får du från info[at]mariehamntkd.com