Mariehamns taekwondoklubb

Mariehamns taekwondoklubb grundades 1.1.2009 i Mariehamn, som då var en av de få städer i Finland dit kampsporten Taekwondo inte tidigare sträckt sig. Under sommaren syntes klubben med sin träningsverksamhet på provisoriska platser runt om i Mariehamn. I september samma år började den officiella verksamheten och den allra första grundkursen drog igång. På den tiden hölls träningarna vid Uncan i Mariehamn.

I oktober 2010 blev Mariehamns taekwondoklubb en registrerad förening och anslöt sig till Finlands taekwondoförbund.

Klubbens verksamhet är utövandet av kampkonsten/-sporten Taekwondo med stark betoning på tradition och självförsvar. I tävling följer vi WTF-reglerna (World Taekwondo Federation). Vår strävan är att sparka, utvecklas som människa och ha roligt medan vi gör det. Gemenskap är viktigt och alla ska trivas i vårt sällskap.

Verksamheten går på svenska, men vi pratar även finska och engelska, så språk är inget hinder för att delta på våra träningar.

Mariehamns taekwondoklubb har en egen Sabumnim (licensierad taekwondolärare) och står i direkt linje under en stormästare från taekwondons hemland Korea. Vi strävar till att ha hög kompentens på våra instruktörer och vi har idag en instruktör med tränarexamen på nivå 4, två med instruktörsutbildning på nivå 2 och sju med instruktörsutbildning på nivå 1. Vi följer det finländska utbildningssystemet för idrottsutbildning och deltar i utbildningar arrangerade av Finlands taekwondoförbund.